Wat is een cementdekvloer en wat zijn de mogelijkheden

Een cementdekvloer wordt ook wel een zandcementvloer, smeervloer of afwerkvloer genoemd. Een cementdekvloer is een laatste afwerklaag bovenop de draagvloer. Het kan zijn om de ondervloer op hoogte te brengen of om een vlakke ondervloer te krijgen waarin de leidingen van vloerverwarming en Electra weggewerkt worden.
Dit is nodig ter voorbereiding om de gewenste vloer te kunnen leggen zoals; tegels, siergrind een houtenvloer of een coatingvloer. Dit kan een vloer zijn op de begane grond, verdieping van een woonhuis of een kantoor zijn.
Maar denkt u ook eens aan uw garage of bij de aanleg van uw zwembad. Een Cementdekvloer is een vloer van zand gebonden door cement, het mengen van de grondstoffen gebeurd geheel in onze vrachtwagen, deze mengt de juiste hoeveelheid zand en cement.
Het enige wat we nodig hebben op locatie is een aansluiting voor water.
Wilt u graag snel gebruik maken van uw vloer, of staat de verbouwing onder hoge  tijdsdruk ivm opening van u kantoor of winkelpand, dan kan de droogtijd aanzienlijk versnelt worden door Droogtijdversneller toe te voegen.

Wij leveren cementdekvloeren in verschillende mengverhoudingen.
Belangrijk voor de kwaliteit van een vloer is de speciekwaliteit en deze hangt nauw samen met de hoeveelheid en de korrelopbouw van het zand.. Deze bepalen in sterke mate de druksterkte van de vloer.

Zoals:
D15 wordt toegepast in woningbouw
D20 bij kantoren en schoolgebouwen
D30 bij bedrijfsgebouwen en garages

De mengverhouding in combinatie met de hoeveelheid zand en cement bepaalt de druksterkte (D).
We kennen verschillende kwaliteits klassen welke aangeduid worden met:
Cw 5  Cw7, Cw12, Cw20, Cw30.
Deze vervangen de D-kwaliteiten.